iPhone – låsa upp operatörslåst iPhone

Är du en av flera miljoner männsikor som köpt en iPhone. Då är den låst till Apple butikens egen operatör. Men skulle du vilja byta operatör så måste du låsa upp iPhonen. De senaste åren har olika grupper kommit fram och sagt att de kan låsa upp iPhone. Dessa olika grupper påstår att du kan använda SIM kort från andra operatörer (kom ihåg att detta endast är halva sanningen). Apples iPhone använder sig av GSM radio när den kommunicerar. Det innebär att den är låst till en operatör.

En grupp kom fram i augusti och sa att de kan låsa upp iPhone helt från GSM. Dessa sålde varan till olika butiker som i sin tur sålde dyrt till vanliga privatpersoner. Men en annan person har kommit på ett eget sätt att låsa upp iphone. Nedan visar jag hur iphone ska låsas upp och det fungerar eftersom jag har gjort det själv på min egen iPhone.

Hur Låser man upp iPhone gratis?

Innan vi börjar så vill jag att ni kopplar bort iTunes hjälp applikation som kan komma iväg för installationen.  Kolla att iTunes inte körs. Öppna upp OS activity monitor. Rulla ned till “iTunes hjälp” (på engelska iTunes help), välj den och klicka på avsluta process knappen. Du finner den längst upp til vänster. Du kommer även att behöve din iPhone, data kabel samt Wi-Fi internet uppkoppling. Ladda ned och installera “APPTAPP”. Det första programmet gör är att fråga dig vad för program du har och välj “continue”.

Om allt går bra så kommer du få ett meddelande som säger “Congratulations! You have successfully installed AppTapp Installer onto your iPhone.”

Ladda sedan ned appen Unlock. app, lock down och cyberduck.

Gå sedan till iPhone inställningar och välj Auto-Lock till Never. Du behöver ta dig till din IP adress på ditt lokala nätverk och skriv ned adressen. Öppna upp cyberduck, välj “open connection”. Skriv ip adressen här. Försäkra dig om att “SFTP” är valt och att du använder port 22.

username: root

pasword: of dottie

När du är uppkopplad, navigera från /private/var/root  till det du vill ha. Sedan navigera till /usr/libexec och dra filen lockdown till den. Välj continue. Nu i cyberduck dra filen unlock Mack skrivbordet till applikations foldern. När detta är gjort. Stäng av iPhonen och plocka ut sim-kortet. Sedan sätter du igång iphonen igen och väljer unlock appen. “Start” borde dyka upp, klicka på den sedan vänta ca 20 min innan innan alla filer installeras. När det är installerat så är du klar att sätta in valfri sim-kort. Grattis du har lyckats Låsa upp din iPhone.

Operatörslåset på Apple iPhone går att låsa upp. Det är helt lagligt att låsa upp iPhone i Sverige.

Varför låsa upp iPhone

För att iphone är alltid låst till en operatör såsom telia, tre, telelenor, comviq m.m och vanligtvis upp till 2 år. Under den tiden så kan du inte använda ett annat SIM kort eller en annan operatör. Detta är ett problem för dig ifall du vill byta kort och på så sätt ringa billigare om du är exempelvis utomlands. Dessutom brukar oftast operatören tvinga dig att byta nr vilket gör det hela mer krångligt (meddela alla vänner och bekanta att man bytt nr) ifall man vill köpa en ny iphone. Det är nog inte många som vill vara låsta i två år till någon operatör. Dessutom kan man vara tvungen att byta SIM ifall man är utomlands vilket en låst iphone förhindrar.

Hur går iPhone-upplåsning till?

Upplåsning av iPhone delas normalt in i 2 huvuddelar:

  1. Jailbreak: Kringgår aktiveringen. Jailbreak gör att du kan installera alla sorters program och använda iPhonen till allt utom operatörstjänster som samtal och SMS.
  2. Upplåsning: För att telefonen ska gå att ringa med andra operatörer eller med kort för utlandssamtal måste operatörslåset låsas upp. Det finns 2 olika metoder för detta:
    • Hårdvarulösning: Köp en SIM-kortsmodul som gör att telefonen tror att alla SIM-kort är godkända.
    • Mjukvarulösning: Modifierar mjukvaran i iPhonen.

Upplåsning av iPhone

De flesta iPhone-modeller går att låsa upp fullständigt med flera metoder. Du kan använda jailbreak för att komma förbi aktiveringen och sedan välja om du vill låsa upp din iPhone med hjälp av mjukvara (gratisprogram på internet) eller hårdvara (en SIM-kortsmodul).

Modeller av iPhone