Lås upp Telenor

Hur man låser upp mobilen som är låst till Telenor

Vill du Låsa upp operatörslås för operatören Telenor? Oroa dig inte här kommer vi att utförligt beskriva hur man går till väga. Vi kommer även att lista alla metoder som är billiga eller till och med gratis att låsa upp på Telenor. Mobiltelefoner som köpts efter den 1 maj 2015 är inte operatörslåsta. Mobiler som löpts innan är operatörslåsta och nedan finner du en beskrivning på hur din mobil låses upp.

För att låsa upp en mobiltelefon som är operatörslåst till Telenor så krävs det att du väntar 12 månader. Om du försöker att låsa upp den tidigare så kommer du fortfarande vara tvungen att betala abonemangsavgiften.

Det du kommer att behöva göra efter 12 månader är att gå in på Telenors hemsida och följa instruktionerna för att låsa upp mobilen.

Steg 1 är att fylla i IMEI nummer på hemsidan. Du hittar IMEI nummret på modemet i närheten av streckkoden. Du kan även se ditt IMEI nummer på packet av din mobiltelefon. Du måste inte vara kund för att kunna göra det utan det fungerar på vem som helst. Det är viktigt att du följer instruktionerna och att du lämnar din mailadress. För endast där kommer du få en detaljerad upplysning hur du låser upp din mobil till Telenor.

Kom ihåg att detta endast kan låsas upp om din mobil är kopplad just till Telenor. Är den kopplad till en annan operatör så får du kolla menyn, här till höger, ifall just din operatör finns med.

Vilka modeller behöver du låsa upp?

Vad det kostar framgår av Telenor.