Lås upp Telia

Hur man låser upp mobilen som är låst till Telia

Vill du Låsa upp operatörslås för operatören Telia? Oroa dig inte här kommer vi att utförligt beskriva hur man går till väga. Vi kommer även att lista alla metoder som är billiga eller till och med gratis att låsa upp Telia.

Mobiltelefoner som köpts med Telia abonnemang efter 2014 är olåsta. Alla mobiler som köpts innan är operatörslåsta. För att låsa upp en mobiltelefon som är operatörslåst till Telia så krävs det att du väntar 12 månader. Om du försöker att låsa upp den tidigare så kommer du fortfarande vara tvungen att betala abonemangsavgiften.

Det du kommer att behöva göra efter 12 månader är att gå in på Telias hemsida och följa instruktionerna för att låsa upp mobilen. Glöm inte att kopiera ditt innehåll i mobilen. Det kan hända att mobilens innehåll såsom bilder och kontakter försvinner från mobilen vid upplåsningen.

Steg 1 är att fylla i IMEI nummer på hemsidan. Du måste inte vara kund för att kunna göra det utan det fungerar på vem som helst. Det är viktigt att du följer instruktionerna och att du lämnar din mailadress. För endast där kommer du få en detaljerad upplysning hur du låser upp din mobil till Telia.

Du kan även besöka en Telia butik som tar en avgift på 300kr för att låsa upp mobiltelefonen.

Proceduren går till såhär att först lämnar Telia en begäran till Apple på att en kund vill låsa upp sin mobil. Detta sker genom en uppdatering och kan ta ca tre veckor. Du kopplar nya sim kortet till din iphone och kopplar upp dig på nätet och kollar ifall din uppdatering finns tillgänglig, efteråt så uppdaterar du mobilen ifall uppdateringen är redo.

När uppdateringen är klar så kommer en ruta fram som säger att mobilen nu är operatörsupplåst

Kom ihåg att detta endast kan låsas upp om din mobil är kopplad just till Telia. Är den kopplad till en annan operatör så får du kolla menyn, här till höger, ifall just din operatör finns med.

Vilka modeller behöver du låsa upp?

Vad det kostar framgår av Telia.